Elaborarea auditului energetic

Prin auditul energetic se urmărește identificarea principalelor caracteristici termice și energetice ale construcției și ale instalațiilor aferente acesteia. De asemenea, prin acest tip de audit se urmărește stabilirea, din punct de vedere tehnic și economic, a soluțiilor de reabilitare sau modernizare termică și energetică a construcției și a instalațiilor aferente acesteia, pe baza rezultatelor obținute din activitatea de analiză termică și energetică a clădirii.

Deci, auditul energetic este suma soluțiilor pe care auditorul le propune pentru îmbunătățirea performanței energetice a unei clădiri.

În general, auditul energetic se realizează în funcție de tipul clădirii. Astfel, avem două variante:

  • Audit energetic pentru o clădire veche – în această situație, auditarea poate să scoată în evidență necesitatea realizării unor modificări sau înlocuirea de componente sau instalații.
  • Audit energetic pentru o clădire nouă – pentru clădirile noi, auditul trebuie să fie realizat în colaborare cu proiectantul. În acest mod, se vor găsi de la bun început cele mai bune soluții pentru ca performanța energetică din acest punct de vedere să fie maximă.
Formular de contact

CONTACTEAZĂ-NE

© 2024 CONSIL PRIM
Design & Development by MakeIT